Over ons

Over ons

De Winford Basisschool voor Tweetalig Onderwijs is de enige school voor Primair Onderwijs in Nederland die haar leerlingen onderwijst in twee talen. 

Visie en waarden 

Ons uniek curriculum is samengesteld op basis van het Nederlandse, het Britse en het Internationale Primaire Curriculum (IPC). Dit buitengewoon uitgebreide curriculum zorgt ervoor dat de leerlingen gedurende elke schooldag compleet worden ondergedompeld in zowel de Engelse als de Nederlandse taal. 

Alhoewel de Winford Basisschool voor Tweetalig Onderwijs geen officiële Montessorischool is, hebben wij ons wel laten inspireren door de Montessori filosofie met betrekking tot het onderwijzen en leren. Het ontwerp van onze klaslokalen stimuleert leerlingen om onafhankelijk te kunnen werken en om zoveel mogelijk hun eigen tempo aan te houden. Wij streven ernaar om de behoefte aan kennis van ieder kind te stimuleren en hun nieuwsgierigheid naar de wereld om hen heen aan te wakkeren in de hoop dat dit proces de rest van hun leven gaande blijft. 

Onze klaslokalen weerspiegelen de mondiale omgeving die binnen de Amsterdamse gemeenschap leeft. Wij geloven dat kinderen optimaal presteren wanneer zij de kans op succeservaringen krijgen middels interactie met medeleerlingen en volwassenen in hun omgeving. Het is ons streven om in elk klaslokaal waar de leerlingen werken, spelen en samen eten een bepaald gemeenschapsgevoel te creëren door leeftijdsgroepen te mengen. 

Wij geloven dat kinderen als individu gezien en gehoord moeten worden en dat zij in staat gesteld moeten worden om hun aangeboren behoefte om te willen leren, te laten groeien. Ons doel is om in een mondiale setting onze leerlingen van de hoogste kwaliteit tweetalig onderwijs te voorzien, zodat uw kind wordt voorbereid op het leven na het primair onderwijs.